Cambrian Blue

7,50 60,00 

Samo še 1 na zalogi

Odtenek Cambrian Blue je jekleno modra barva s hladnim tonom, podobna temnemu jeansu. Tako kot temni jeans se tudi ta večno eleganten in nadvse vsestranski odtenek poda k vsemu. Ime se nanaša na dragoceno glino, ki jo najdemo v severni Rusiji in je cenjena kot najredkejša in najdragocenejša glina na svetu. Kambrijska modra glina vsebuje visoko koncentracijo srebrnih kemičnih elementov, ki smo jih posnemali s sivimi pigmenti, ki odbijajo svetlobo

Količine:

  • 120ml (za približno 1,3 m2),
  • 2,5l (za približno 27,5 m2). 

Opis

Zidna barva Annie Sloan

Spoznajte zidno barvo z bogato zgodovino, pigmenti, ki jih priporočajo umetniki in neprimerljivo pokrivnostjo. To so barve, bogate s pigmentom, tridimenzionalne barve, z izbranimi odtenki zasidranimi v zgodovini umetnosti. Vsak odtenek bo v vaš dom vnesel razkošje, značaj in eleganco – ne glede na to, ali gre za tradicionalno ali moderno arhitekturo.

Barve so na vodni osnovi in vsebujejo najnižjo vsebnost hlapljivh organskih spojin ter nosijo evropski certifikat za varne za igrače (BS EN 71-3:2013).

Zidna barva Annie Sloan je izredno trpežna barva, ki na neodvisnih testih presegla konkurenčne barve. Ima matiran končni videz in jo je mogoče prati. Pred pranjem počakajte najmanj 14 dni, da se barva dokončno utrdi.

Pokritost je približno 11 m2, vendar je odvisna od površine in načina uporabe.

Posuši se v približno 40 minutah, čas sušenja pa se lahko spreminja glede na razmere v prostoru.

UPORABA ZIDNE BARVE NA POHIŠTVU ALI KUHINJSKIH OMARICAH

Zidna barva Annie Sloan je izredno trpežna in bi jo lahko uporabili na pohištvu, vendar nima enakega oprijema kot kredna barva Chalk Paint®. Zato vedno priporočamo, da barvo Chalk Paint® uporabljate za pohištvo, zidno barvo pa prihranite za to, kar najbolje zna – za barvanje sten!

UPORABA ZIDNE BARVE NA PREDHODNO LAKIRANIH ALI SIJAJNO POBARVANIH POVRŠINAH

Zidno barvo Annie Sloan lahko uporabite na predhodno lakiranih ali sijajno pobarvanih površinah, vendar ne bo imela enakega oprijema kot barva Chalk Paint®. Za večjo obstojnost je kot osnovni premaz priporočljivo uporabiti ustrezen temeljni premaz ali sloj kredne barve Chalk Paint®.

ALI ZIDNA BARVA DIHA?

Zidna barva Annie Sloan vsebuje sestavine, zaradi katerih je zelo trpežna. Ne diha tako dobro kot barva Chalk Paint®. Če barvate apnene omete ali druge zaključne sloje, ki zahtevajo barvo, ki diha, vam priporočamo uporabo barve Chalk Paint®.

ALI JE NA VOLJO SAMO V MAT RAZLIČICI BARVE?

Zidna barva Annie Sloan je na voljo v eni izvedbi: razkošna, žametno mat emulzija z rahlim sijajem. Ta različica daje najboljše iz obeh svetov v smislu doseganja vrhunske estetike, hkrati pa zagotavlja, da je zidna barva kos zahtevam najbolj živahnega družinskega življenja.

ALI POTREBUJEM MEŠALNIK?

Zidno barvo Annie Sloan lahko pred vsako uporabo zmešate ročno, zato ne potrebujete profesionalnega mešalnika. Annie priporoča uporabo lesene mešalne palice; pazite le, da mešate od dna pločevinke, da se pigmenti enakomerno porazdelijo.

ALI MORAM NANESTI TEMELJNI PREMAZ (PRIMER)?

Če veste, kdaj je treba stene premazati, si lahko prihranite čas, denar in bolečino. Ta pravila so koristna, da boste vedeli, kdaj morate pred uporabo zidne barve Annie Sloan nanesti temeljno barvo, vendar jih velja upoštevati ne glede na to, katero barvo izberete za svoje stene.

Večino razlogo za nanos temeljnega premaza lahko odpravite že tako, da stene pred barvanjem temeljito očistite. S krtačo jih očistite, nato jih operite s toplo milnico ali mešanico kisa in vode ter počakajte, da se pred barvanjem posušijo.

Kot vedno, Annie priporoča, da pred barvanjem opravite preizkus, da ugotovite, ali bo potreben temeljni premaz. Za razliko od pohištva, kjer zadostuje več majhnih testov, bo pri stenah potreben večji test, saj bodo morebitni učinki na majhnih površinah manj opazni.

Kdaj morate uporabiti temeljni premaz:

  • Nov svež omet. Barvanje novega ometa lahko povzroči vidne neenakomerne poteze čopiča, ko se barva posuši. Da bi preprečili pojavljanje vidnih potez čopiča na pobarvanih stenah, lahko podlago pobarvate z namenskim temeljnim premazom ali pa si izdelate svojo “megleno barvo”. Meglena barva je preprosto z vodo razredčena barva, ki deluje kot temeljni premaz. Vse, kar morate storiti je, da barvo zmešate z vodo: v grobem velja, da so trije deli barve na en del vode.
  • Stene z madeži. Če so stene močno obarvane z madeži in temeljito čiščenje ne odstrani sledi (na primer zaradi razlitja nikotina ali kave), morate razmisliti o temeljnem premazu. To je še posebej pomembno, če uporabljate svetle ali bele odtenke. Rumeni odtenki pod njim bodo negativno vplivali na končno barvo.
  • Sijajna barva. O temeljnem premazu je treba razmisliti, kadar barvate na posebej sijajno barvo, da povečate oprijem.
  • Drastična sprememba barve. Kadar poskušate doseči ekstremno spremembo barve, na primer iz svetle v temno, iz temne v svetlo ali kadar barvate v posebeh živahen odtenek, je lahko stroškovno učinkovitejše, če pred nanosom zidne barve Annie Sloan uporabite osnovni premaz. Če na primer preidete z bele stene na živo barvo, kot je Riad Terracotta, boste morda želeli uporabiti podlak v podobni barvi (ali sivi), da zmanjšate število potrebnih nanosov zidne barve Annie Sloan.

KAKO PREPREČITI IN OČISTITI SLEDI NA TEMNIH ODTENKIH

Zidna barva Annie Sloan je trpežna, vzdržljiva in pralna zidna barva z vgrajenimi zaščitnimi lastnostmi. Po dotikanju ali drgnjenju posušenih pobarvanih sten z nečistimi rokami lahko opazite, da imajo temnejše barve na mestih, kjer so bile vaše roke, bele, kredaste sledi. To je značilnost mat barv, izdelanih iz temnejših pigmentov in jo je mogoče zlahka popraviti. Preprosto obrišite z vlažno ali suho krpo in odstranite madeže. Ne brišite sten, na katerih se barva Annie Sloan Wall Paint še ni popolnoma posušila in strdila.

Dodatne informacije

Količina:

120ml, 2,5L

Title

Go to Top