Pogoji poslovanja

Splošne in ostale pogoje poslovanja spletne prodajalne https://farbarela.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. S spletno trgovino Farbarela upravlja Farbarela, Katarina Žunič, s. p., ki je ponudnik storitev e-poslovanja.

Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Farbarela (v nadaljevanju ponudnik), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Vse navedene cene v spletni trgovini Farbarela so v EUR in  vključujejo DDV ter veljajo na dan naročila.

Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini Farbarela velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina Farbarela posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku.

Vse navedene cene v spletni trgovini Farbarela so v EUR in  vključujejo DDV ter veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod v tem dokumentu navedenimi pogoji.

Kljub temu, da si zelo prizadevamo zagotoviti ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrjenem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Spletna trgovina https://farbarela.si omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovinskim plačilom ali plačilom s karticami ob osebnem prevzemu v naši trgovini Farbareli na Igriški ulici 14, v Ljubljani (pon do pet: 11-18),
 • z nakazilom na račun upravitelja Farbarela, Katarina Žunič, s. p. po ponudbi/predračunu,
 • s kreditno kartico (Visa, Mastercard) z vmesnikom Braintree (Paypal Company), ki zagotavlja varne transakcije.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Izdelke lahko prevzamete tudi osebno v naših poslovnih prostorih na Igriški ulici 14, v Ljubljani (pon – pet: 11-18), z gotovinskim plačilom ali plačilom s karticamiZa dodatne informacije nam pišite na katarina@farbarela.si ali nas pokličite na kontaktno številko 031 35 45 35.

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov. Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, določite količino/velikost in kliknite »Dodaj v košarico«. Ko vaše naročilo vsebuje število artiklov, ki jih želite kupiti, se prijavite, če želite nadaljevati, ali pa se registrirajte, če prvič opravljate nakup v naši spletni trgovini. V spletni trgovini lahko opraviti nakup tudi brez registracije. Nato vpišite svoje podatke za dostavo in plačilo, ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup.

Koraki procesa nakupa:
 1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico

Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Izdelki so razvrščeni po kategorijah, poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalca. Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na sliko izdelka. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite oziroma spreminjate količino.

 1. korak– izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo)

Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji. Neregistrirani uporabniki izpolnite obrazec »Podrobnosti o plačniku«, kjer so polja označena z zvezdico (*) obvezna. Vnos svojih podatkov potrdite s klikom na gumb »Zaključi nakup« – še prej pa izberete bodisi plačilo na TRR po predračunu, plačilo s kreditno kartico ali osebni prevzem v trgovini Farbarela.

Naslov za dostavo naročenega blaga se izpiše avtomatsko in je enak naslovu, ki ste ga vnesli v obrazec »Podrobnosti o plačniku«. Če želite naročene izdelke prejeti na drug naslov (npr. v službo) ali jih poslati nekomu za darilo, označite polje »Dostavi na drug naslov« in nato vpišite zahtevane podatke. V tem primeru bo račun poslan naročniku, izdelki pa naslovniku.

Potrdilo o uspešno poslanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov.

Fizične osebe, ki blago naročijo preko https://farbarela.si imajo pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporočijo (na kontaktni e-naslov katarina@farbarela.si, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev). Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, neuporabljeno in v nespremenjeni količini. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. V kolikor izdelke začnete uporabljati, pa si premislite, s tem izgubite pravico do odstopa od pogodbe. Predlagamo, da izdelkov, pri katerih takoj po prejemu ugotovite, da barva, velikost ali katera izmed drugih lastnosti, ni takšna kot ste si predstavljali, ne odpirate v celoti ali jih sploh ne odprete, v kolikor je to mogoče. Pri odpiranju embalaže pazite, da embalaže ne poškodujete ter da embalažo vključno z vso vsebino, ki je varovala vaš izdelek in posamezne dodatke, skrbno shranite. Tako bodo lahko vaši stroški pri morebitnem vračilu manjši.

V primeru, da so vrnjeni izdelki poškodovani in v spremenjeni količini, vam zaračunamo ustrezno odškodnino, katera bo z zapisnikom ocenjena ob vračilu. Navedene stroške oziroma nižjo vrednost vrnjenih izdelkov bomo strokovno ocenili v roku 3 dni po vračilu ter vas o tem obvestili v roku 5 dni. (Odškodnina bo zaračunana najmanj 30% kupnine).
 Vračilu priložite kopijo računa in izpolnjen obrazec za vračilo artiklov.

Kupec naročenega blaga pod navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:

 • če je že odprl varnostni pečat ali odpakiral iz originalne embalaže,
 • če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam.

Račun za nakupljene izdelke in storitve boste prejeli skupaj s paketom z nakupljenim blagom. Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa.

Vklopi_razum

Za izdelke na zalogi je dobava blaga do 1-3 delovne dni po potrjenem naročilu. Večina izdelkov na spletni strani je na zalogi v skladišču in so dobavljeni na dan naročila, v kolikor je naročilo oddano na delovni dan do 12h. V primeru, da se kljub skrbnemu posodabljanju zalog zgodi, da izdelka ne moremo dobaviti v roku največ treh delovnih dni, vas bomo o tem obvestili pisno oz. po telefonu. V tem primeru lahko naročilo v celoti prekličete, potrdite delno naročilo ali potrdite, da boste počakali, da izdelek ponovno dobimo na zalogo. Ob morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko elektronske pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to kadarkoli sporočite preko elektronskega sporočila ali telefona in artikel bomo odstranili iz naročila ali ga zamenjali z drugim

Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 30 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

V spletni trgovini Farbarela vam omogočamo izbiro med dvema načinoma dostave oz. prevzema naročenega blaga:

 • oseben prevzem v PE Farbarela na Igriški ulici 14, v Ljubljani v času odpiralnih ur (brezplačno),
 • dostava v Sloveniji s GLS Slovenija in sicer pri nakupu do vrednosti 90,00 EUR je poštnina 4,50 EUR,
 • pri nakupu od vrednosti 90,00 EUR naprej je poštnina brezplačna.

Rok veljavnosti akcije je naveden ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila, kar pomeni, da je naročilo dobilo status v pripravi. Vse cene so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo za nakupe v spletni prodajalni. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine https://farbarela.si, pri kupcih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, spol, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala:

 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Kopije dokumentov, ki veljajo kot pogodba na daljavo, so trajno shranjene na sedežu podjetja.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova katarina@farbarela.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Povzetek zakonodaje

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
Podatki o podjetju

Spletna stran https://farbarela.si je v lasti podjetja:

Farbarela, Katarina Žunič, s. p.
Ulica Slavka Gruma 102
8000 Novo mesto

Telefon: 031 35 45 35 (Katarina)
E-naslov: katarina@farbarela.si

Davčna številka: SI65685709
Matična številka: 3621782000