Domov|Iron Orchid Designs|Kalupi IOD|Kalup Classic Elements

Kalup Classic Elements

27,00 

Ni na zalogi

Kalup Classic Elements je lahko vaš novi najboljši prijatelj v ustvarjanju. S silikonskimi kalupi IOD lahko ustvarite čudovite okraske za popestritev vaših projektov (pohištvo, lončki za rože, vaze, pladnji, okvirji, umetniška dela, torte, peciva in celo stene …).

Za izdelavo okraskov lahko uporabite najrazličnejše materiale kot so, glina, ki se suši na zraku, polimerna glina, celo čokolada, saj so kalupi primerni za stik s hrano.

Dimenzije: 

  • 15 x 25 x 1,30 cm

 

Ni na zalogi

Opis

Kalupi za okraske IOD so narejeni iz materialov, ki so varni za stik z živili (ne uporabljajte istega kalupa za hrano in neživilske modelirne mase).
Uporabljate jih lahko za preoblikovanje in ustvarjanje pekovskih izdelkov, pohištva, mil, nakita in skoraj vse, kar si lahko zamislite v svojih kreativnih možganih.

RAZLIČNA MODELIRNA SREDSTVA
IOD kalupi se lahko uporabljajo z veliko različnimi mediji. Tu bomo zajeli dva najpogostejša. Vsak ima svoje značilnosti, izzive in prednosti.

  • Na zraku sušeča glina:
    Ta je ena izmed naših najljubših. Kot večina glinenih suhih glin na osnovi papirne kaše je nekaj krčenja, upogibanja in pokanja. Všeč so nam te lastnosti zaradi starinskega pristnega vintage videza. Naš najljubši način nanašanja oblikovanih kosov je, da jih odstranimo iz kalupa, ko so še vlažni, jki jih nato lepimo površino z ustreznim lepilom, da se dobro prilega. Za navpične površine uporabite košček maskirnega lepilnega traku, da ga pritrdite, da ne drsi.
  • Smole za vlivanje (casting resin):
    Te imajo popolnoma drugačne lastnosti kot papirna glina. Ni krčenja ali upogibanja in odlitki so bolj konsistentni. Te lastnosti so lahko koristne, odvisno od projekta. Če jih nameravate aplicirati na ukrivljeno površino, lahko to storite, če jih odstranite iz kalupa, preden se popolnoma strdijo.

ODSTRANJEVANJE IZ KALUPA
za odstranjevanje odlitkov iz kalupa navadno ni potrebno nič dodajati in bodo okraski izšli iz kalupa brez težav. Če pa imate težave z lepljenjem materiala na kalup (pogosteje pri glinah kot pri smolah), rahlo potresite kalup s koruznim škrobom preden vstavite glino.

Morda vam bo prav tako všeč…

Title

Go to Top