Lak Chalk Paint® – mat

32,00 

Ni na zalogi

Lak Chalk Paint® je trpežen, poliakrilni lak na vodni osnovi z vgrajeno UV zaščito. Uporabite ga preko dekorativnih barv Chalk Paint® za trpežen zaključni sloj, ki bo zdržal običajno rabo. Primeren je za jedilne mize, zunanje pohištvo, tla in zaključne letve. Lak je prozoren in se hitro posuši. S časom ne bo porumenel.

Videz je MAT. Mat lak bo barvo nekoliko potemnil, podobno kot prozorni vosek Chalk Paint®.

  • 750ml (za približno 19 m2),

 

Ni na zalogi

Opis

Lak Annie Sloan Chalk Paint®

Močna trpežna zaščita za notranjo in zunanjo uporabo

Lak Chalk Paint® je trpežna zaščita, primerna za notranjo in zunanjo uporabo, posebej Oblikovan za uporabo z barvami Chalk Pain®t® . Ima dodano UV zaščito, ki ohranja živahnost barv na prostem. Ima nizko vsebnost HOS (hlapljivih organskih snovi) in ima poseben certifikat za uporabo na igračah (Toy Safe). Na voljo je v mat in sijajni različici. Nanaša se ga lahko s čopičem, valjčkom ali pršilno pištolo.

 

KAKO ZAČETI

Lak Chalk Paint® priporočamo za zaščito tal, zunanjega pohištva in kuhinjskih elementov. Površina, ki jo lakirate mora biti suha in brez prahu. Ne lakirajte preko voskanih površin. Vedno barvo in lak preizkusite na manjšem delu površine, preden začnete z barvanjem, saj so lahko rezultati različni, glede na obstoječe stanje. Lak Chalk Paint® pred in med uporabo dobro premešajte z mešalno paličico. Lakirajte v enem potegu. Ena pločevinka zadostuje za do 19 kvadratnih metrov.
Uporabite kakovosten čopič ali valjček in lakirajte sistematično. Naše priporočilo je, da lak razredčite z vodo do 10% pri lakiranju barvanih površin z barvo Chalk Paint® za sodoben gladek videz.
Lak je za maksimalno zaščito dokončno utrjen po 14 dnevih. Na dotik in za drugi sloj je lak običajno suh po 1-2 urah. Nižja temperatura ali večja vlažnost v zraku pa lahko sušenje laka nekoliko podaljša.

 

ZUNANJA UPORABA

Za zunanjo uporabo nanesite vsaj dva tanka sloja, da sigurno prekrijete celotno površino – površina, ki ni lakirana je dovzetna za vdor vode, kar lahko posledično povzroči, da se bo spodnji sloj barve Chalk Paint sčasoma lupil.

“Barvano pohištvo čez zimo pokrijte ali ga pospravite, da podaljšate obstojnost končnega videza.” -Annie Sloan

 

VZDRŽEVANJE

Po uporabi čopiče ali valjčke takoj umijte v topli milnici. Za zaščito barvane in lakirane površine čistite z vlažno krpo in uporabljajte blago milnico. Izogibajte se kemikalijam. Ostanek laka Chalk Paint shranite v hladnem suhem prostoru. Za daljšo življensko dobo laka pol prazno pločevinko prelijte v manjšo, zračno neprepustno posodo. Za najboljši rezultat porabite lak Chalk Paint znotraj enega leta.

 

NASVETI IN NAMIGI

  • Uporabite mat in sijajni lak en ob drugem, da dosežete kontrast v končnem videzu.
  • Motnost – Mat lak preko temnih odtenkov uporabljajte zmerno, ker lahko lahko več plasti povzroči rahlo belo motnost končnega videza.
  • Na splošno so sijajni laki močnejši od mat lakov, zato za dodatno trpežno zaščito nanesite 1-2 sloja sijajnega laka in nato čez 1 sloj mat laka.

 

PORUMENELOST IN PREBOJNOST
Lak Chalk Paint® je na površinah kot je plastika ali laminat, popolnoma prozoren, ko se posuši. Lesene površine, pa so lahko nepredvidljive, saj je, kot tudi pri drugih sorodnih izdelkih na vodni osnovi, možnost da bo lak aktiviral tanine v lesu ali madeže iz prejšnjih obdelav, kar lahko povzroči porumenelost. Preizkusite na večih različnih predelih, preden prebarvate celotno površino. Če se pojavi porumenelost, premažite celotno površino s slojem šelaka ali drugega izolatorja proti madežem.

Title

Go to Top